на живо

Боряна Калейн: Боря се за нещо голямо! (ВИДЕО)

Грацията продължава със стабилното си представяне на световното първенство по художествена гимнастика

Боряна Калейн: Боря се за нещо голямо! (ВИДЕО)

Боряна Калейн продължава със стабилните изяви на световното първенство по художествена гимнастика в Баку. След като вчера се нареди пета във финалите на обръч и топка, днес родната грация получи най-силна оценка от трите ни представителки в квалификацията на бухалки - 21.350.

С този резултат тя заема временното четвърто място след първите два потока на уреда. С 24.250 води Арина Аверина, втора е Дина Аверина с 24.000 точки, а третата рускиня Екатерина Селезньова получи 22.600 за третата позиция.

Катрин Тасева и днес започна с грешка на бухалки в началото, но с 20.400 е на временната шеста позиция.

Капитанът на тима Невяна Владинова игра чисто, но спести някои майсторства и заслужи оценка от 20.300, с която заема седма позиция.

"Когато сме трите, сме по-силни. Чуствам се много добре, бях много спокойна. Като цяло, мисля, че се представих доста добре. Вече има малко умора, но това не може да бъде никакво оправдание. Дошла съм да се боря за нещо голямо и трябва да издържа до края", каза Боряна Калейн след изиграването на съчетанието с бухалки.

В квалификацията за многобоя индивидуално Калейн е на временната трета позиция след Дина Аверина (Русия) и Линой Ашрам (Израел).

В отборното класиране България заема трето място. Утре трите родни грации продължават участието си в квалификациите на лента, а финалите на двата уреда са вечерта.