на живо

"Борнемут" може да търси обезщетение заради "призрачния гол" (ВИДЕО)

"Черешките" обвиняват "Ястребовото око" за изпадането си от Висшата лига

Getty Images

Ръководството на английския "Борнемут" ще обсъжда дали да търси обезщетение от системата Hawk-Eye Innovations, осигуряваща технологията на голлинията във Висшата лига, предава "Скай спортс".

Причината е сериозна грешка в мача между "Астън Вила" и "Шефийлд Юнайтед" в средата на юни, която според "черешките" е изиграла ключова роля за изпадането им от елита.

В края на първото полувреме на въпросната среща вратарят на домакините Нилан видимо отстъпи зад голлинията с топката, но съдията Майкъл Оливър не получи потвърждение от технологията на голлинията и съответно не зачете попадението в полза на "Шефилд". Мачът приключи 0:0, а ако беше завършил с точка по-малко, отборът на "Астън Вила" щеше да изпадне, а "Борнемут" да се спаси заради по-добра голова разлика.

Все още от "Борнемут" не са наели адвокати, но през тази седмица ще обсъдят как да процедират със случая.

В деня след "призрачния гол", както бе наречен от медиите в Англия, Hawk Eye Innovations се извини за грешката.

"Седемте камери, разположени по трибуните около вратата, бяха закрити от вратаря, защитника и гредата. Подобен казус не е срещан в над 9000 мача, в които технологията за голлинията е била използвана", се казваше в изявлението на компанията.