на живо

"Борнемут" взе Соланке за заместник на Дефоу

Двама от "Ливърпул" подсилиха "черешките"

Instagram

В рамките на няколко часа "Борнемут" се сдоби с две нови попълнения от "Ливърпул". "Черешките" взеха под наем защитника Натаниел Клайн и купиха нападателя Доминик Соланке.

Трансферът на Соланке бе обявен, след като "Борнемут" преотстъпи Джърмейн Дефоу на "Глазгоу Рейнджърс".

Според английските медии южняците ще платят 19 милиона паунда за Соланке. 21-годишният нападател бе желан под наем от "Кристъл Палас", но мениджърът на "орлите" Рой Ходжсън се отказа от него. Освен това до последно се спекулираше с преминаване на Соланке в "Шалке 04".

Снимка: Instagram

Нападателят се присъедини към "Ливърпул" през юли 2017 година със свободен трансфер от "Челси". През миналия сезон записа 27 мача и вкара 1 гол, но през настоящия няма нито една игрова минута с екипа на мърсисайдци.

"Борнемут" израства непрестанно през последните години. Всички виждаме, че се справят много добре във Висшата лига. Това е добър избор за мен на моята възраст. Говорих с мениджъра в петък. Той е готин човек. Развълнуван съм да го срещна и да работим заедно за доброто на "Борнемут". Основната ми цел е да вкарвам, колкото се може повече голове. Всеки мач ще бъде тежък, но ние можем да се справим по добър начин, ако сме заедно", сподели Соланке пред клубната телевизия на "черешките".