на живо

Боровец откри ски сезона с нов шестседалков лифт (ВИДЕО)

Изкачването от долна до горна станция вече ще става само за 3 минути и половина

Боровец откри ски сезона с нов шестседалков лифт (ВИДЕО)

Курортът Боровец откри ски сезона с нов шестседалков лифт "Мартинови бараки експрес". Съоръжението заменя досегашния четириседалков лифт, с което се увеличава сериозно капацитета на скиори и сноубордисти, които могат да го използват. Инвестицията на проекта е 12 милиона лева.

Досегашният капацитет беше 1560 души на час, а с новия лифт ще бъде 3000 души. Изкачването от долна до горна станция вече ще става само за 3 минути и половина.

"Новото лифтово съоръжение ще подобри качеството на услугата за посетителите", заяви вицепремиерът Марияна Николова. Тя отбеляза, че кандидатурата на София за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г., която беше одобрена от Столичния общински съвет, ще се отрази и на Боровец. "Имаме намерение част от дисциплините да бъдат тук, което ще е възможност за Боровец отново да се заяви на международната сцена".

Стотици гости се включиха днес в празника за откриването на новия ски сезон в курорта. Тържеството започна рано сутринта, а по традиция първи на лифта се качиха легендата в ските Петър Попангелов и деца от местните клубове.