на живо

"Борусия" Дортмунд иска братовчед на Джерард

"Жълто-черните" в търсене на следващия Джейдън Санчо

Twitter

"Борусия" Дортмунд вече се оглежда за следващия Джейдън Санчо и май го е открил в лицето на 17-годишния братовчед на Стивън Джерард - Боби Дънкан. 

Лидерът в Бундеслигата вече бере плодовете на своята 8-милионна инвестиция. Миналото лято Санчо напусна "Манчестър Сити", за да се развива при "жълто-черните". Сега тимът от Борусия се надява футболистът на "Ливърпул" да последва примера на своя сънародник.

През лятото Дънкан премина в мърсисайдския клуб от академията на "гражданите". Той подписа 3-годишен договор, а миналата седмица за първи път тренира с мъжкия тим под ръководството на Юрген Клоп. 

Откакто е в "Ливърпул" Дънкан вкара шест гола и записа три асистенции в Премиър лийг за тима до 18 г. 

"Борусия" се интересува не само от братовчеда на Джерард. Германският гранд следи и представянето на играча на "Манчестър Сити" Фил Фодън. Той е считан за един от най-талантливите млади полузащитници, но не получава много шансове за изява при Пеп Гуардиола. 

Настоящият му договор изтича през 2020 г. и "гражданите" могат да се окажат в същата позиция, в която се намериха със Санчо. Тогава те се съгласиха да го продадат на "жълто-черните", за да не се озове при някой голям съперник от Висшата лига.