на живо

Борусия (Дортмунд) продължава да диша във врата на Байерн след успех над Инголщат (ВИДЕО)

Байер (Леверкузен) също би. Херта направи грешна стъпка, но остава трети.

Getty Images

С два гола на Пиер-Емерик Обамеянг Борусия (Дортмунд) спечели с 2:0 срещу Инголщат и остава единствен преследвач на Байерн (Мюнхен), доближавайки се на 5 точки. Баварците имат 49 точки преди утрешното си домакинство на застрашения от изпадане Хофенхайм, а Дортмунд е с 44.

Домакините стигнаха до първи гол в 77-ата минута, когато Обамеянг с глава се разписа класиво, посрещайки центриране на Лукаш Пишчек. Иначе до гола гостите от Инголщат се защитаваха доста добре, а и съдията им отмени доста спорен гол заради фаул на Алфредо Моралес срещу опитващия да изнесе топката Матс Хумелс. Моралес натисна малко повече бранителя и ритна топката, която направи странна парабола и прехвърли излезлия напред вратар на жълто-черните.

Футболист номер 1 на Африка за 2015-а година вкара за 2:0 четири минути преди края на мача, оползотворявайки асистенция на Гонсало Кастро.

За домакините днес не играха полузащитника Илкай Гюндоган и Марко Ройс, и двамата повалени от вирусна инфекция.

Хавиер Ернандес-Чичарито също се разписа два пъти за Байер Леверкузен, който отнесе с 3:0 последния в класирането Хановер'96. Щефан кислинг откри резултата за аспирините минута преди края на първото полувреме благодарение на подаване на Хакан Чалханоглу, а след него на два пъти се разписа Чичарито.

В 62-ата вкара от дузпа, а три минути преди края оформи крайното 3:0 след пас на словенския защитник Кевин Кампъл. Ернандес вече има 12 попадения от началото на сезона в Бундеслигата, а Леверкузен е 4-и с 31 точки.

Херта Берлин трябваше да се задоволи с 3:3 при гостуването на закъсалия в класирането Вердер, след като водеше с 3:1 20 минути преди края. Въпреки пропуснатата победа берлинчани са 3-и с 34 точки и заемат последната директна квота за Шампионската лига.

Тагове:

Бундеслига