на живо

"Борусия" Дортмунд грабна Купата и изпрати Нагелсман с празни ръце в Мюнхен

"Жълто-черните" триумфираха за пети път с трофея

"Борусия" Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. "Жълто-черните" разгромиха "РБ Лайпциг" с 4:1 на финала в Берлин.

По два гола за успеха на "Борусия" вкараха Джейдън Санчо и Aрлинг Холанд, но големи суперлативи за играта си заслужава и капитанът Марко Ройс. За "Лайпциг" се разписа Дани Олмо.

Снимка: Reuters

"Борусия" Дортмунд печели Купата на Германия за пети път в историята си след 1965, 1989, 2012 и 2017 г., като има и пет загубени финала. Тимът от "Сигнал Идуна Парк" вече е четвъртият най-успешен в турнира.

Третият "Шалке 04" (б. ред. - големият местен враг на "Борусия" Дортмунд) има пет отличия в 12 финала. Втори е "Вердер" Бремен с 6 купи от 10 опита, а безспорен лидер с 20 трофея от 24 финала е "Байерн" Мюнхен.

Снимка: Reuters

За "РБ Лайпциг" това е втора загубена среща на крачка от върха след поражението от "Байерн" през 2019 година. 

Юлиан Нагелсман пък пропусна да спечели първо отличие като треньор и то в края на пътя си с "Лайпциг". От началото на юни той ще бъде треньор на "Байерн" Мюнхен.

Снимка: Reuters

В другата крайност е наставникът на "Борусия" Един Терзич, който пое тима временно след уволнението на Люсиен Фавър и през лятото ще отстъпи диригентската палка на Марко Розе.