на живо

"Борусия" Мьонхенгладбах вкара 6 гола в Шампионска лига за първи път от 1975 г.

Тимът на Марко Розе разгроми "Шахтьор" Донецк с 6:0

"Борусия" Мьонхенгладбах вкара 6 гола в Шампионска лига за първи път от 1975 г.

Историческа вечер за "Борусия" Мьонхенгладбах в Шампионската лига! Тимът на Марко Розе разби с 6:0 "Шахтьор" Донецк като гост в мач от третия кръг във втора група на турнира.

Това е първа победа за представител на Бундеслигата на украинска земя в последните 26 години. Предишната бе на "Байерн" Мюнхен с 4:1 срещу "Динамо" Киев през сезон 1994/95. Освен това "Борусия" вкарва 6 гола в един мач в най-авторитетния клубен турнир за първи път от 1975 г. насам, когато побеждава с 6:1 австрийския "Вакер" Инсбрук.

Снимка: Getty Images

Головото шоу на ст. "Олимпийский" в Киев започна още в 8' с попадение на Аласан Плеа. Само 9 минути по-късно гостите вече водеха с 2:0, след като Валерий Бондар си отбеляза автогол. В 26' Плеа се разписа отново, а Рами Бенсебайни покачи на 4:0 в края на полувремето.

След почивката "Шахтьор" излезе с нова атака - треньорът Луиш Кастро пусна в игра Виктор Коваленко, Алан Патрик и Жуниор Мораес вместо разочаровалите Марлос, Тайсон и Антонио.

Снимка: Getty Images

Промените обаче нямаха търсения ефект и лекцията на гостите продължи. В 65' Ларс Щиндъл реализира пети гол, преди Плеа да оформи своя хеттрик 12 минути преди края.

С трите точки германците вече са на върха в групата с актив от 5 - една повече от "Шахтьор". В късния мач "Реал" Мадрид приема "Интер".