на живо

"Борусия" взе квота за Лига Европа в исторически мач за Роналдо (ВИДЕО)

"Реал" победи в мач с 5 гола

Reuters

"Борусия" Дотмунд си осигури място на 1/16-финалите в Лига Европа, въпреки че тимът загуби с 2:3 от "Реал" Мадрид. Срещата беше нов връх в кариерата на голмайстора на испанците - Кристиано Роналдо, който се превърна в първият футболист, отбелязвал попадение във всеки един от мачовете от груповата фаза на Шампионската лига. 

"Белите" завършиха на второ място в групата и очаквано ще чакат жребия в понеделник, който ще определи съперникът им за осминафиналите.

Борха Майорал откри резултата за домакините от "Реал" още в 8-ата минута. След подаване на Иско, той излезе сам срещу вратаря и технично прати топката във вратата.

Роналдо вкара историческото си попадение 4 минути по-късно. Голът беше изключително красив, а вратарят Роман Бюрки не помръдна.

В последните минути на първото полувреме гостите от Дортмунд върнаха едно попадение чрез Обамеянг.

С попадение на "жълто-черните" започна и второто полувреме на двубоя. Отново Обамеянг беше точен след като първо стреля в краката на Навас, а след това бе по-точен.

Победата за "Реал" донесе Лукас Васкес в 81-ата минута. Бюрки не се намеси добре и топката влезе в далечния ъгъл на вратата му.

Така испанският гранд събра 13 точки в архива си и изостава с 3 от първия в групата "Тотнъм". "Борусия" има 2, колкото и АПОЕЛ, но по-добрата голова разлика на германците им осигури участие в евротурнирите и през пролетта.