на живо

Босна и Херцеговина нанесе тежко поражение на България

"Лъвовете" с втора загуба в евроквалификациите

Lap.bg

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол допусна втора загуба в квалификациите за европейското първенство през 2022 г. Момчетата на Росен Барчовски записаха поражение с 49:88 от Босна и Херцеговина в Сараево.

След тази загуба "лъвовете" са трети в подреждането в групата си с актив от 1-2, колкото има и селекцията на Латвия. Босна пък записа втората си победа и вече е с еднакъв баланс с отбора на Гърция - 2-1.

Срещата започна с минута мълчание в памет на една от легендите на българския баскетбол Симеон Варчев, който си отиде от този свят по-рано през седмицата, както и на един от деятелите на Босна и Херцеговина Перо Гудел.

Босненците започнаха ударно със серия от 11-0 и в края на първата четвърт водеха с 21:11. Родните национали нямаха късмет при стрелбата, а домакините се оттеглиха на почивката при резултат 45:21. 

След паузата Дий Бост и Васил Бачев опитваха да притесняват Босна, но съперникът ни не се разколеба и фиксира победата с 88:49.

Дий Бост отбеляза 13 точки за България, докато Чавдар Костов и Александър Янев останаха с по 7 точки.

Кенан Каменяс бе най-резултатен за Босна и Херцеговина с 12 точки. Джон Робърсън добави 11 и 6 асистенции. Милан Милошевич и Емир Сюлейманович се разписаха с по 10 точки. 

В неделя България се изправя срещу Гърция.