на живо

Босненец e новият треньор на "Локо" Пловдив (ВИДЕО)

Тръгвам си заради публиката, призна Войн Войнов

Босненец ще наследи Войн Войнов начело на "Локомотив" Пловдив. Това е 50-годишният бивш национал на страната Бруно Акрапович, който за последно е водил хърватския "РНК Сплит", а по-голямата част от футболната си кариера е изкарал в Германия.

Акрапович изгледа от трибуните победата с 2:0 над "Етър", а по-късно бе представен на футболистите от собственика на клуба Христо Крушарски.

Войнов напусна тима въпреки успеха и обяви, че причината се крие в отношението на феновете. "Много важна победа. Изключително съм щастлив, тъй като това за мен беше последен мач за "Локомотив". Двайсет точки съвсем не са малко. Тръгвам си най-вече заради публиката, тя е много взискателна, иска да побеждаваме във всеки мач, но това няма как да стане", заяви наставникът.

Той допълни, че с решението си цели да успокои обстановката. "Мисля, че с това, с което разполагахме, се представихме достойно. Не искам да се оправдавам, но осем футболисти ни напуснаха. Имаше и спадове, може би трябваше да бъдем с едно място по-напред".