на живо

Босненски национал осъмна в бежански лагер

Огниен Враниеш е бил арестуван при прибирането си в Белгия

Бившият национал на Босна и Херцеговина Огниен Враниеш се забърка в нов скандал в Белгия. 29-годишният защитник на "Андерлехт" е бил задържан на летището в Шарлероа и откаран в бежански лагер, където прекарал нощта.

Според белгийските медии, Враниеш, който се прибирал от почивка в Баня Лука в родината си, не е притежавал валиден документ за пребиваване и затова е бил транспортиран до бежанския лагер.

По всичко изглежда, че източникът на проблема е бившият хазяин на футболиста. Преди няколко месеца от "Андерлехт" прекратиха договора за наем на апартамента, в който живееше Враниеш. По неясни причини собственикът на жилището отишъл в общината и пожелал отмяна на споразумението.

Писмата, свързани със сроковете за подновяване на документите за пребиваване и разрешителното за работа на територията на Белгия, продължили да пристигат на стария адрес.

Враниеш е бил освободен във вторник сутрин, след като съответните органи получили достатъчно информация за статута му.

Преди време той бе отстранен от първия отбор на "Андерлехт" заради лоша форма и проблемите, които го следват навсякъде. Първо не бе желан в националния отбор на Босна и Херцеговина заради татуировка на четник от Втората световна война, а малко след това попада в жълтите издания заради секс скандал със сръбската певица Йелена Карлеуша.