на живо

"Ботев" и ЦСКА-София не се победиха в нервен мач с два червени картона

Нулево равенство в Коматево, двата тима завършиха двубоя с по 10 души

"Ботев" Пловдив и ЦСКА-София завършиха 0:0 в нервен мач от деветия кръг на Първа лига, белязан с разправии и двама изгонени футболисти.

На стадиона в Коматево дойдоха шефът на ЦСКА-София Гриша Ганчев, помощниците му Трифон Попов и Стойчо Стоилов, както и новият национален селекционер Петър Хубчев.

В 3-ата минута Тодор Неделев подаде на Жоао Паоло, но бразилецът не успя да стигне до топката. Пет минути по-късно Арсенио Нунеш стреля, но вратарят на домакините Георги Георгиев хвана без проблеми коженото кълбо. При бърза атака на гостите в 15-ата минута Руи Педро излезе сам срещу Георги Георгиев, но стреля неточно. Две минути по-късно Арсенио Нунеш прати топката в аут от удобна позиция.

В 19-ата минута Филипе Бризола от "Ботев" падна на глезена си и се контузи. Това доведе до принудителна смяна и две минути по-късно мястото му зае Серкан Юсеин.

На няколко пъти се стигна до сблъсъци и разправии между футболистите и се наложи съдията Драгомир Драганов да ги усмирява. В 30-ата минута Арсенио Нунеш центрира, Чорбаджийски падна в наказателното поле на "канарчетата", а Цветомир Панов изчисти топката. Само след две минути Тодор Неделев изведе отдясно на чиста позиция Жоао Паоло, бразилецът стреля, но Георги Китанов парира удара му.

В 41-ата минута Тодор Неделев падна в наказателното поле на ЦСКА-София след сблъсък с противников играч, но съдията бе категоричен, че няма нарушение. Два минути по-късно Станислав Манолев стреля извън наказателното поле, но топката излезе в аут. Съотборникът му Арсенио Нунеш също прояви неточен мерник минута преди почивката.

В 4-ата минута да даденото от рефера Драгомир Драганов добавено време на първата част се стигна до най-грозния инцидент през първата част. Арсенио Нунеш от ЦСКА-София удари с лакет в лицето Тодор Неделев, който се строполи на земята. Футболистът на "червените" получи червен картон и бе изгонен от игра. Пострадалият Тодор Неделев и съотборникът му Меледжи Омнибес отнесоха жълти картони. Последва разправия на терена между футболистите на двата тима, но ситуацията бе овладяна.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, които обаче не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника. В 54-ата минута Диого Виана от тима на гостите се строполи в наказателно поле на "канарчетата", но реферът прецени, че няма нарушение за дузпа и го декорира с жълт картон за симулация.

В 62-ата минута защитникът на домакините Крум Стоянов центрира в наказателното поле на съперника, но неговият съотборник Серкан Юсеин не успя да засече топката. Минута по-късно Станислав Манолев пропусна чисто положение, след като при центриране от пряк свободен удар отблизо не успя да отправи точен удар с глава.

Неспортсменските изяви продължиха и в 66-ата минута халфът на "Ботев" Стенио дос Сантос настъпи падналия на терена Патрис Бумал и бе изгонен от игра. Така численото равенство на терена бе възстановено, като двата тима продължиха мача с по 10 души.

В 71-ата минута Георги Георгиев спаси опасен шут на Густаво Кулма. В 80-ата минута Тодор Неделев центрира в наказателното поле на гостите, но Иван Стоянов не можа да засече.

В края на мача в игра за "Ботев" се появи новото попълнение на тима Омар Косоко, който дебютира с "жълто-черния" екип. В 89-ата минута той отправи неточен удар към вратата на съперника.