на живо

Ботев и Левски поделиха точките в Коматево

Завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг на А група

БГНЕС

Ботев и Левски завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг на А група. На стадиона в Коматево чистите положения пред двете врати не изобилстваха, а играта бе равностойна.

Ботев имаше първото по-изгодно положение за гол, но в 4-та минута шут от дистанция на Грегъри Нелсън мина встрани от вратата на Йоргачевич. В 15-та минута Роман Прохазка стреля с глава след центриране отляво, но топката попадна в ръцете на Виктор Голас.

До края на първото полувреме Живко Миланов имаше добро влизане в наказателното поле на противника, но не успя да нанесе хубав изстрел, а точно преди почивката Георги Костадинов не успя да насочи топката към вратата след центриране от свободен удар.

След почивката и двата отбора действаха предпазливо. В 48-та минута Мариан Огнянов проби през центъра на нападението, но бе спрян от последния защитник на Левски точно преди да нанесе удар.

Джереми Де Ноойер от Левски имаше един от последните шансове за гол за Левски 8 минути преди края, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Ботев.

Това бе 5-то равенство за Левски от началото на шампионата и второ в общо 3 мача с Ботев. "Канарчетата" остават на 10-то място в класирането, като прекратиха серията си от 2 поредни загуби.