на живо

Ботев и Локо не се победиха в битката за Пловдив

Дербито завърши 1:1

БГНЕС

Ботев и Локомотив не излъчиха победител в 99-ото дерби на Пловдив. На стадиона в Коматево вечните съперници завършиха 1:1 в среша от третия кръг на "А" Група. Головете отбеляза Алекс Колев и Зоран Балдовалиев. "Жълто-черните", които бяха ръководени от новия си треньор Ермин Шиляк, могат да приемат точката като успех, имайки предвид разгрома с 0:6 от Монтана преди седмица. Същото важи и за "черно-белите", които допуснаха загуби в първите два кръга.

През първата част добри възможности за отбелязване на гол се откриха пред Дани Кики и Алекс Колев. В средата на полувремето нападателят на Ботев бе изведен на перфектна позиция от Мариян Огнянов, но нанесе слаб удар, който бе уловен от вратаря Ел Харуби. Все пак в последната минута преди почивката домакините поведоха след нова комбинация между Огнянов и Колев. Този път нападателят се разписа със силен удар от неудобна позиция. Повторенията на попадението обаче показаха, че при подаването на Огнянов, неговият съотборник е бил в положение на засада.

В началото на второто полувреме на терена за Локомотив се появи Зоран Балдовалиев. Той имаше нужда от точно четири минути, за да повлияе на развоя на срещата. Македонецът нанесе точен, макар и слаб, удар от границата на наказателното поле, който мина под плонжа на вратаря Галев - 1:1. 

Впоследствие домакините се активизираха и в 60' Лъчезар Балтанов стреля опасно, но недостатъчно, за да преодолее Ел Харуби. В заключителните минути на срещата Ботев имаше две стопроцентови голови положения. И в двата случая ударите на Алекс Колев отново бяха отразени от стража на Локо, който осигури първа точка на отбора си в шампионата.

Локомотив заема последната 10-та позиция в класирането, докато Ботев е на седмо място с 2 точки.