на живо

"Лудогорец" - "Литекс" на полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)

"Верея" - "Ботев" Пловдив определя втория финалист в турнира

"Лудогорец" - "Литекс" и "Верея" - "Ботев" са двата полуфинални сблъсъка в турнира за Купата на България по футбол. Това отреди тегленият днес жребий.

Финалистите ще бъдат определени след изиграването на два мача. В първата среща шампионите ще приемат в Разград аматьорския "Литекс", а реваншът ще бъде в Ловеч.

Новакът "Верея" ще бъде домакин на "канарчетата" в Стара Загора, а ответният двубой ще се проведе в Коматево.

Първите полуфинали ще са веднага след Великденски празници - на 18-20 април, а реваншите на 25-27.

Финалът за Купата на България е на 24 май на стадион "Васил Левски".

"Не може да се каже, че сме изтеглили най-лекия жребий. Вече няколко пъти сме си патили, така че не вярвам да има подценяване. Подхождаме с необходимото уважение към всеки отбор и не се страхуваме от никого - и в България, и в Европа", каза представителят на "орлите" в жребия Георги Караманджуков.

Той твърдо заяви, че не иска да коментира дали напрежението по оста Кирил Домусчиев - Гриша Ганчев може да окаже влияние върху двубоя.

"Така се нагнетява обстановката. Няма нужда от такива скандали", допълни Караманджуков.

"Лудогорец" преследва третата си Купа на България след 2012 и 2014 г., и общо пети финал в турнира след тези през 2013 и 2015 г.

"Литекс" е печелил трофея четири пъти - през 2001, 2004, 2008 и 2009 г. Настоящият клуб от Ловеч беше преобразуван от "Ботев" Луковит през лятото и в момента е лидер в Северозападната трета лига.

"Верея" за пръв път в своята история достига до полуфиналите, а "Ботев" ще се опита да се класира за 12-и финал в турнира. Пловдивчани са печелили купата два пъти - през 1962 и 1981 г., а за последно стигнаха до мача за трофея през 2014 г., когато загубиха с 0:1 от "Лудогорец".

"Жребият е много добър за "Ботев". Отборът, който не исках да ни се пада, е "Лудогорец". Фаворити в този турнир няма, виждате докъде стигна "Литекс". В два мача имаш по-голям шанс и можеш да покажеш, че си по-добрият отбор", каза представителят на пловдивчани Асен Караславов.