на живо

"Ботев" на родна земя: Добър резултат, но трябва да останем концентрирани (ВИДЕО)

Рано тази сутрин "канарчетата" се прибраха от гостуването си в Албания

"Ботев" на родна земя: Добър резултат, но трябва да останем концентрирани (ВИДЕО)

Отборът на "Ботев" Пловдив се завърна на родна земя след победата си с 3:1 като гост на албанския "Партизани" в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа. Екип на bTV посрещна героите от Тирана на клубната им база в квартал Коматево.

Президентът на клуба Ангел Палийски не скри радостта си от изразителния успех: "Доволни сме много. Момчетата изпълниха поставените задачи. Щастливи сме. Чакаме реванша малко по-спокойно, но да не забравяме, че има още един мач."

Старши треньорът Николай Киров пък бе категоричен: "Това е просто един добър резултат в първата среща. Трябва да подходим абсолютно по същия сериозен начин – да сме концентрирани през цялата среща, за да може евентуално да се поздравим с елиминация."

В албанската столица "канарчетата" постигнаха красив обрат, въпреки тропическата жега и лошия терен.

"Като ни поведоха толкова рано, знаехме, че е тежко. Теренът също беше много тежък. Беше много твърд. Но успяхме да се справим с всичко", сподели Тодор Неделев.

"Добър резултат се получи. Може би беше с една идея по-топло на терена. Но настройката ни беше на добро ниво и изиграхме добър мач. Има още 90 минути, да не бързаме да се радваме", добави защитникът Виктор Генев.

Реваншът е след седмица в Бургас.