на живо

"Ботев" отдалечи ЦСКА от титлата

"Канарчетата" спечелиха с 2:0

Lap.bg

"Ботев" Пловдив победи с 2:0 ЦСКА в Коматево в мач от 31-ия кръг на Първа лига и остави "червените" на пет точки от "Лудогорец". 

Така няколко дни след като "канарчетата" прекършиха мечтите на "армейците" за триумф в турнира за Купата на България, те почти убиха и надеждите им за шампионската титла. "Червените" се нуждаеха от задължителна победа, която да ги доближи на две точки от лидера "Лудогорец", но не постигнаха желания резултат.

Снимка: Lap.bg

Преди мача играчите на домакините опънаха голям транспарант "Чико, всички сме с теб", оказвайки морална подкрепа на легендата Динко Дерменджиев, който от няколко дни е в болница – в тежко, но стабилно състояние.

През първата част гостите владееха повече топката, но не създадоха чисти положения. При една от възможностите Стойчо Атанасов шутира от около 25 метра, но Даниел Кайзер изби в корнер.

В 25-ата минута Али Соу поиска дузпа след единоборство с Димитър Пиргов, но съдията подмина ситуацията.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме отново ЦСКА бе по-активният отбор, докато "жълто-черните" разчитаха на контраатаки и така до 83-ата минута, когато Тодор Неделев изведе по великолепен начин Феребори Доре, който финтира Нуно Томаш и вкара за 1:0.

В третата минута на добавеното време Неделев финтира бранител на "червените" и прати топката покрай Данте Стипици за 2:0.

След попадението направи впечатление, че полузащитникът на "канарчетата" не се зарадва и вдигна ръце в жест на извинение.

След успеха си "Ботев" Пловдив излезе на четвърто място с 51 точки.