на живо

"Ботев" Пловдив без проблеми срещу "Септември"

"Канарчетата" спечелиха гостуването си в София с 2:0

Lap.bg

Отборът на "Ботев" Пловдив спечели с 2:0 гостуването си на "Септември" в мач от втория кръг на Първа лига. Успехът е първи за "канарчетата" от началото на шампионата, след като преди седмица загубиха драматично от "Левски". Столичани пък остават с актив от една точка.

Двата отбора започнаха много сковано, а през първите 20 минути не създадоха нито една интересна голова ситуация. Чак в 25-ата минута играчите на Николай Киров показаха по-голямо желание за победа, а Тодор Неделев се отличи с изстрел над вратата от пряк свободен удар.

"Септември" се пропука в 29-ата минута. Васил Шопов открадна топката от защитник на домакините и намери Стивън Петков, който на празна врата вкара за 1:0.

"Канарчетата" се разиграха, а в 33-ата минута капитанът Лъчезар Балтанов излезе на добра позиция, но стреля право в ръцете на стража на домакините.

Снимка: Lap.bg

Футболистите на Николай Митов продължиха да грешат в защитата. В 35-ата минута Шопов бе съборен от противников футболист в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията.

През втората част "жълто-черните" все по-често поглеждаха към вратата на Валентин Галев. В 58-ата минута Тодор Неделев намери непокрития Шопов, но ударът на бившия играч на "Дунав" попадна право в ръцете на стража на столичани.

Шест минути по-късно гостите удвоиха аванса си след гол на Неделев, който технично преодоля вратаря на домакините.

До края на срещата на "Васил Левски" гостите имаха още няколко добри ситуации, но Балтанов и Неделев не успяха да реализират повече попадения.