на живо

"Ботев" Пловдив е първият финалист в турнира за Купата на България

"Канарчетата" отстраниха "Верея" с общ резултат 2:1 (1:1, 1:0)

Lap.bg

"Ботев" Пловдив се класира за финала в турнира за Купата на България, след като завърши 1:1 с "Верея" в полуфиналния мач-реванш на своя стадион в Коматево.

В първия двубой в Стара Загора "канарчетата" се наложиха с 1:0 над своя съперник.

Феновете на "Ботев" изпълниха стадиона и започнаха да подкрепят любимците си далеч преди първия съдийски сигнал на Ангел Ангелов, създавайки невероятна атмосфера с мощни скандирания, песни, знамена и димки.

В 10-ата минута при бърза атака на домакините Филипе Бризола влезе в наказателнто поле на гостите, центрира, но съотборникът му Виктор Генев не успа да засече топката. Старозагорци отвърнаха с опасна акция две минути по-късно, когато Елиаш да Силва подаде към Момчил Цветанов, но вратарят на "жълто-черните" Георги Георгиев излезе и хвана топката.

В 14-ата минута стражът на домакините увисна при центриране, но Елиаш да Силва от удобна позиция прати топката в аут. Припряността в действията на футболистите на двата тима им се отрази и те допускаха доста брак в действията си. В 26-ата минута нападателят на пловдивчани Омар Косока стреля от далечна дистанция, но прати топката над вратата на противника. Две минути по-късно съотборникът му Филепи Бризола преодолаядвата играчи на "Верея", подаде на Антонио Вутов, чийто диагонален удар обаче се оказа неточен.

В 28-ата минута Елиаш да Силва задържа Тодор Неделев, но реферът Ангел Ангелов реши да не му показва втори жълт картони. Това доведе до бурни реакции на феновете и на футболистите на домакините, които настояваха играча на съперника на бъде изгонен от игра. Обстановката на терена постепенно се успокои.

В 31-ата минута Ангел Ангелов отмени попадение на гостите, реализирано от Елиаш да Силва. Решението на арбитъра бе за извършено нарушение на Иван Бандаловски срещу вратаря на домакините Георги Георгиев.
В 34-ата минута "канарчетата" поведоха в резултата. Меледже Омнибес проби, след което подаде към Тодор Неделев, последва центриране и Антонио Вутов с глава вкара топката във вратата на Пламен Колев за 1:0.

Минута по-късна нападателят на гостите Момчил Цветанов бе заменен заради травма от Салим Керкар. До почивката и двата съперника не сътвориха нищо съществено.

С влизането в игра на Илиян Йорданов през втрото полувреме атаките на "Верея" станаха по-опасни. В 50-ата минута Педро Еуженио проби по фланга, центрира, но Георги Георгиев излезе и улови топката. В 54-ата минута футболистът на домакините Филипе Бризола стреля отдалеч, но коженото кълбо излезе в аут.

Шест минути по-късно Педро Еуженио отправи удар към вратата на "жълто-черните", но техният страж изби топката в ъглов удар. Педро Еуженио центрира от корнера, Георги Георгиев не се намеси убедително и от това се възползва Васил Калоянов, който отблизо изравни за 1:1.

Това попадение даде импулс на гостите, които тръгнаха да търсят втори гол. "Канарчетата" заиграха по-внимателно в защита, разчитайки на опасни контраатаки.

"Канарчетата" заиграха по-напористо в атака и в 84-ата минута Тодор Неделев подаде на Фернандо Виана, който стреля, но Бен Джамие изби топката малко пред голлинията.

В 86-ата минута Виктор Генев стреля с глава в аут. Две минути по-късна Иван Бандаловски успя да изчисти топката, отправена към вратата на "Верея" от Филипе Бризола.

В самия край на двубоя съдията Ангел Ангелов вдигна най-напред жълт, а след това и червен картон на Иван Бандаловски за обидни реплики срещу него. Домакините не допуснаха втори гол във вратата си, което ги класира за финала за радост на многобройните им фенове, изпаднали в екстаз след края на срещата.

Състави

"Ботев": Георги Георгиев, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Виктор Генев, Меледже Омнибес, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Филипе Бризола (90- Радослав Апостолов), Омар Косоко (65- Фернандо Виана), Антонио Вутов (75- Серкан Юсеин)

"Верея": Пламен Колев, Здравко Илиев (46- Илиян Йорданов), Владимир Зафиров, Педро Еуженио, Иван Бандаловски, Самуел Инкоом, Елиаш да Силва (80- Селим Бен Джемия), Георги Ангелов, Момчил Цветанов (37- Салим Керкар), Васил Калоянов, Георги Андонов.

Тагове:

@