на живо

"Ботев" Пловдив изпусна "Етър" в края

Втора точка за "болярите" от началото на сезона

Lap.bg

Отборите на "Ботев" Пловдив и "Етър" завършиха наравно 1:1 в среща от 9-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" могат да съжаляват, тъй като получиха изравнителното попадение дълбоко в добавеното време.

Домакините поведоха с гол на Джонатан Перейра през първото полувреме, а Преслав Боруков донесе втора точка на "болярите" от началото на сезона.

"Жълто-черните" бяха по-активни в началните минути. В 18-ата минута Тодор Неделев центрира отляво, Христо Иванов не успя да се намеси, а дебнещият Джонатан Перейра се възползва и откри резултата - 1:0.Това бе първият му гол с "жълто-черната" фланелка в официален мач.

В 30-ата минута Атанас Илиев опита да се разпише с удар от далечна дистанция, но Иванов улови топката. 

В началото на втората част домакините можеха да удвоят, но Димитър Тонев не успя да преодолее стража на великотърновци.

Последваха силни минути за "Етър", като Георги Аргилашки на няколко пъти спаси домакините.

В 79-ата минута след центриране от ъглов удар Преслав Боруков вкара топката в мрежата на "Ботев", но попадението не бе зачетено заради извършено нарушение срещу Аргилашки.

Боруков обаче ликува в добавеното време. Топката бе центрирана отляво, след което се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, юношата на "Левски" се ориентира най-добре в ситуацията и отблизо изравни за крайното 1:1.

"Ботев" Пловдив се намира на 12-а позиция с 9 точки, докато "Етър" е последен с 2.