на живо

"Ботев" Пловдив нанесе нов удар по шампионските амбиции на ЦСКА

Важна победа в битката за второто място

Lap.bg

"Ботев" Пловдив нанесе нов удар по шампионските амбиции на ЦСКА. "Канарчетата" спечелиха с 2:0 домакинството си на "червените" в Първа лига. Самюел Супрайен откри резултата в 24-ата минута, а в 29-ата Тодор Неделев удвои.

Вече трети мач столичният тим няма победа, като не е отбелязал и гол. Отборът от Пловдив пък четири месеца не е записвал поражение във всички турнири.

Това е четвърта грешка на "армейците" в битката за титлата след подновяването на първенството. Преди загубата от "канарчетата" тимът на Стойчо Младенов направи равенства с "Локомотив" София (1:1), "Левски" (0:0) и "Царско село" (0:0).

"Ботев" Пловдив вече диша във врата на ЦСКА. "Жълто-черните" събраха 43 точки на третото място в класирането и са на 6 от "армейците". "Лудогорец" продължава да води с 58 точки.

Снимка: Lap.bg

Младенов трябваше да извърши принудителна смяна в 18-ата минута, когато капитанът Юрген Матай получи травма. Само шест минути по-късно домакините излязоха напред в резултата след гол от статично положение. Тодор Неделев центрира от корнер, Супрайен се оказа непокрит и с мощен удар с глава вкара за домакините - 1:0.

Изминаха още шест минути и "канарчетата" вече водеха с 2:0. Неделев наказа грешка на защитата на гостите, хвана неподготвен Густаво Бусато и удвои аванса на домакините.

Снимка: Lap.bg

В 35-ата минута гостите от София поискаха дузпа, като ситуацията беше гледана със системата за видеоповторения (ВАР). Реферът Георги Давидов обаче прецени, че няма нарушение.

През втората част "червените" бяха по-активни, но Кайседо и Гарсес пропиляха отлични шансове.