на живо

Ботев (Пловдив) падна от Нийрегихаза (ВИДЕО)

"Канарчетата" загубиха срещата си с третодивизионния унгарския тим

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 от третодивизионния унгарския тим Нийрегихаза Спартакус в третата контрола по време на лагера си в Турция, играна в курорта Белек. Без вдигналия висока температура Тодор Неделев, нeвъзстановилия се от контузията си Алекс Колев и заболелия от грип Игор Ощипко, "жълто-черните" футболисти не успяха да покажат добре игра и логично отстъпиха пред непретенциозния съперник.

Футболистите на Николай Костов започнаха по-напористо, но не успяха да стигнат до гол. В 5-ата минута след центриране пред вратата на съперника топката се разходи пред голлинията, но нямаше футболист на Ботев да я вкара зад голлинията. Седем минути по-късно Рихави Кифуети стреля по диагонала, но коженото кълбо излезе в аут. В 36-ата минута след бърза атака Филип Филипов пусна топката пред унгарската врата, но нямаше негов съотборник да я засече.

В 41-ата минута Кристиян Димитров фаулира футболист на унгарския отбор в наказателното поле на Голас. След отсъдения 11-метров наказателен удар от главния съдия, Петер прати топката в мрежата на Ботев за 1:0 в полза на Нийрегихаза. Секунди преди почивката Мариян Огнянов намери Кристиян Кристиян Димитров на удобна позиция, но младокът стреля неточно.

Второто полувреме "канарчетата" отново започнаха по-активно, но в 48-ата минута Орлис Старокин пропусна да се разпише от удобна позиция. В 60-ата минута унгарският отбор пропиля чиста възможност да удвои резултата в 60-ата минута на мача. Марк се изправи сам срещу Голас и би силно, но стражът на канарчетата успя да парира удара.

В 72-ата минута Ласло се разписа за 2:0 в полза на Нийрегихаза Спартакус след центриране от свой съотборник. В последните минути на срещата "канарчетата" можеха да вкарат почетен гол, но не успяха. най-напред в 86-ата минута Серкан Юсеин стреля неточно, а след две минути Наско Милев стреля с глава, но вратарят на унгарците изби топката.