на живо

С дебютен гол на младок "Ботев" Пловдив се класира на 1/2-финал за купата

"Ботев" Гълъбово измъчи "жълто-черните"

Lap.bg

Отборът на "Ботев" Пловдив е на полуфинал за Купата на България за четвърта поредна година. "Канарчетата" победиха трудно и след две продължения "Ботев" Гълъбово с 1:0, а в герой за пловдичани се превърна юношата Димитър Тонев. Той вкара първия си гол за мъжкия тим.

Срещата на "Трейс Арена" в Стара Загора няма да се запомни с много красив футбол. Изглежда "канарчетата" бяха подценили втородивизионния тим, който създаде няколко добри положения.

В 60-ата минута Цветелин Радев от състава на "Ботев" Гълъбово скочи високо и засече центриране от корнер, но Георги Аргилашки се справи след намеса и на Филип Филипов от голлинията. Осем минути по-късно 15-годишният нападател на "Ботев" Пловдив Никола Илиев бе оставен непокрит, но стреля неточно от около 11 метра.

18-годишният Димитър Тонев, който влезе като резерва, вкара победното попадение в 10-ата минута на първото продължение и така нареди тима до ЦСКА и "Локомотив" Пловдив, които вече се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България.

Утре "Левски" и "Лудогорец" ще определят последния полуфиналист. Срещата на "Георги Аспарухов" е от 19 ч.