на живо

"Ботев" Пловдив се озъби, но "Лудогорец" победи за край на футболната година

Двата тима се изправиха един срещу друг в последен мач от Първа лига за 2020 г.

Lap.bg

"Лудогорец" победи "Ботев" Пловдив с 2:1 в последния мач от Първа футболна лига за 2020 г. 

Двата тима трябваше да играят едни срещу друг в края на ноември, но мачът беше отложен заради големия брой заразени с коронавирус в редиците на "орлите". 

Гостите от Града под тепетата решиха да заложат на редица млади играчи, които дадоха остър отпор на фаворита "Лудогорец". Все пак разградчани първи отбелязаха гол. 

Снимка: Lap.bg

В 38-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като топката се отби от Виктор Генев. Останаха съмнения, че решението на съдията Николай Йорданов е пресилено. Въпреки това Клаудиу Кешеру беше точен от бялата точка.

В началото на второто полувреме младият Доминик Янков направи резултата 2:0. Той получи майсторски пас от Кешеру.

Снимка: Lap.bg

Изоставането в резултата ядоса младите футболисти на "жълто-черните". Иван Василев имаше възможност да върне едно попадение, но топката се отби от страничната греда на домакините.

В 89-ата минута "Ботев" все пак отбеляза. Направи го чрез Салиф Сисе. Повторенията показаха, че той е бил в засада, но голът беше зачетен. До края на мача гостите атакуваха все по-настървено, но не стигнаха до равенството.

Снимка: Lap.bg

Всички мачове от 16-те кръга от есенния дял на шампионата бяха изиграни, въпреки промените заради пандемията от коронавирус. "Лудогорец" е лидер с 39 точки и води с 6 пред "Локомотив" Пловдив и ЦСКА.

"Ботев" е на 12-а позиция, като за последно победи на 26 октомври (2:0 срещу съименника си от Враца).