на живо

"Ботев" Пловдив се позабавлява с "Верея"

"Канарчетата" спечелиха с 4:0

Lap.bg

"Ботев" Пловдив победи с лекота "Верея" с 4:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" продължават да стоят твърдо на четвъртата позиция в класирането на три точки от третия "Левски", докато "Верея" е на последното място.

Преди двубоя феновете на "канарчетата" се събраха пред недостроения клубен стадион "Христо Ботев" - Колежа в Пловдив и с автошествие се отправиха към спортния комплекс в Коматево. Така те демонстрираха за пореден път желанието си съоръжението най-после да бъде изградено, за да може отборът да се завърне у дома.

Снимка: Lap.bg

Домакините започнаха по-активно и притиснаха съперника. В 9-ата минута Васил Шопов получи топката в наказателното поле на гостите, но стреля неточно. Десет минути по-късно Тодор Неделев намери отлично Шопов, който навлезе в наказателното поле на гостите, отправи удар, но вратарят Генадий Ганев хвана топката.

"Канарчетата" поведоха в резултата в 21-ата минута. Еберт Кардосо получи вляво топката и центрира към Феребори Доре, който с глава вкара гол за 1:0. Три минути по-късно Лъчезар Балтанов подаде на Антон Карачанаков, който пусна успореден на голлинията пас към Шопов, но изстреляната от него топка излезе в аут.

В 35-ата минута лидерът на "жълто-черните" Тодор Неделев навърза няколко защитници и стреля от около 20 метра, но коженото кълбо мина покрай вратата на Ганев. В 41-ата минута Васил Шопов се възползва от груба грешка на Тимоте Рубен и отклони топката с шпагат към Тодор Неделев, който покачи на 2:0 с техничен удар.

През цялото първо полувреме гостите, пристигнали в Пловдив с група от 15 футболисти, играха много слабо и не застрашиха нито веднъж вратата на съперника.

Снимка: Lap.bg

"Жълто-черните" продължиха да диктуват събитията на терена и след почивката. В 55-ата минута капитанът Лъчезар Балтанов стреля неточно от удобна позиция. 

Гостите стигнаха до вратата на "Ботев" в 73-ата минута, когато Бедри Рюстемов центрира, но вратарят Даниел Кайзер хвана топката. 

В 80-ата минута Васил Шопов вкара топката за трети път във вратата на гостите. Бившият нападател на "Дунав" се възползва от пас в наказателното поле, изпревари стража на "Верея" и отбеляза за 3:0.

В 85-ата минута Неделев насочи с глава топката към 18-годишния Кристиан Добрев, който пробяга през целия терен и стреля диагонално по земя за крайното 4:0.