на живо

Ботев Пловдив стартира лятната си подготовка

“Жълто-черните” с две нови попълнения

botevplovdiv.bg

Четиринадесет футболисти излязоха за първата подготвителна тренировка на Ботев Пловдив през лятната пауза.

От отбора отсъстват Иван Цветков, Мариян Огнянов, Адам Стяховяк и Томаш Иршак. Засега Даниел Златков и Цветелин Чунчуков остават футболисти на "жълто-черните". Тимът е финансово подсигурен за новия сезон.

„Абсолютно имаме уверението на ръководството, че нещата ще се нормализират. През пролетта имахме извесtни сътресения, сега вече заплатите са получени навреме. Имаме уверение, че ще си получим и премиите, които са заработени, така че аз мисля, че е една нормална обстановка и среда за работа.”, каза старши треньорът Петър Пенчев.

На терена в квартал Коматево се появиха и двете нови попълнения - Момар Н'дойе и Дани Младенов, които са на проби при “жълто-черните”. Момар Ндойе идва от втория отбор на Атлетико (Мадрид). В момента Ботев търси тарани и халф и вероятно ще се опита да првилече поне двама класни чужденци:

„Моята идея е да имаме основна група полеви. Полеви – говоря, плюс трима вратари...и пет-шест човека от юношите, които се представят най-добре, ще бъдат постоянно с нас.”, поясни Пенчев.

Ботев ще проведе петдневен лагер във Велинград, като вече са уредени три контролни срещи.