на живо

"Ботев" се справи с "Монтана"

"Канарчетата" спечелиха с 2:0 в Коматево

Lap.bg

"Ботев" Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на "Монтана" в мач от 26-я кръг на Първа лига. По този начин играчите на Николай Киров се изкачиха на седмото място в първенството, докато гостите остават на последната 12-а позиция. 

"Канарчетата" поведоха в 28-ата минута, след като Тодор Неделев реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Васев срещу Бризола. В 82-ата минута влезлият като резерва Фернандо Виана се възползва от пробив на Антонио Вутов и от границата на наказателното поле бе точен за крайното 2:0.

Домакините тотално надиграха съперника си през първото полувреме, като единствено пропуските на Вутов, Косоко и Неделев запазиха нулевото равенство до 27-ата минута. Тогава обаче защитата на "Монтана" се огъна. Андреас Васев задържа и фаулира Бризола в наказателото поле. Съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от капитана Тодор Неделев.

В 36-ата минута "Ботев" можеше да удвои преднината си в мача, но фаулираният по-рано бразилец направи фрапантен пропуск сам срещу вратаря Корин Брокс.

В 65-ата минута отново Филипе Бризола се размина с попадението, след като ударът му срещна гредата. Малко по-късно със сериозен пропуск се отчете и резервата Фернандо Виана.

Той обаче се реваншира в 82-ата минута. Играещият под наем в пловдивския гранд Антонио Вутов влезе на скорост в наказателното поле, финтира част от играчите на Ангел Джамбазки и намери по перфектен начин Виана, който с техничен удар направи безпомощен Брокс за 2:0 в полза на "канарчетата".