на живо

"Ботев" Враца: Ненужна провокация! Тествали сме се в срок

"Всички в нашия лагер са здрави", написаха от тима

Lap.bg

"Ненужна провокация" и "излишно напрежение" - с тези фрази от "Ботев" Враца определиха декларацията на днешния си съперник (9 юли) "Царско село". От клуба заявиха, че всички футболисти са били тествани за коронавирус в срок.

По-рано през деня "царете" обявиха, че няма да излязат за тазвечершния мач, ако гостите от Враца не докажат, че са здрави. Преди дни "Ботев" се изправи срещу "Дунав" Русе. Вчера (8 юли) "драконите" обявиха, че в редиците им има двама заразени. 

Ето и цялата позиция на врачани, публикувана в страницата им във "Фейсбук":

"Стана традиция преди решителни мачове срещу "Царско село" да се създава излишно напрежение. Ние сме извършили в срок всички нужни изследвания. Утре сутрин всички отново ще бъдат тествани, за да са спокойни прибирайки се при семействата си. Цялата истерия днес е обикновена провокация, а желанието да се тестваме часове преди мача граничи с абсурда.

Опциите бяха две - бърз кръвен тест, чиито резултати няма как да са достоверни или нормален тест, който щеше да отложи срещата за друг ден. Всички в нашия лагер са здрави, без оплаквания и симптоми. Нека по-добрият победи на терена, а не чрез писма, декларации или административен натиск.

Още през март заявихме, че първенството трябва да бъде прекратено - сега се вижда, че сме били прави. Не ни е приятно да работим при тези обстоятелства с риск за здравето на всички в клуба, но се съобразяваме с волята на БФС... Ние ще бъдем на стадиона, както и нашата публика. Съперникът - както прецени!"

От "Ботев" заявиха, че при пристигането си в София са били посрещнати с термометри и се заканиха, че предстои епична вечер за българския футбол.

Двата тима излизат в плейоф за оставане в Първа лига.