на живо

"Ботев" Враца обърна "Етър" за край на кръга

Валери Домовчийски вкара двата гола за домакините

Lap.bg

Отборът на "Ботев" Враца постигна пълен обрат и спечели домакинството си на "Етър" Велико Търново с 2:1 в последен мач от 7-ия кръг на Първа футболна лига. 

Това е втори успех за врачани, които имат 2 равенства и 3 загуби и са на 9-то място. "Етър" Велико Търново пък все още не са записали победа и са предпоследни в класирането с 5 точки.

Резултата откри Даниел Младенов за гостите от "Етър" Велико Търново. Той получи топката около точката за дузпа и стреля с левия крак. Вратарят Красимир Костов изби, но при добавката беше безпомощен. Така Младенов записа своя гол номер 8 в елита и затвърди първото си място при най-добрите реализатори. След попадението той посочи небето, посвещавайки гола на своя баща, който почина преди ден.

Снимка: Lap.bg

Равенството беше факт в 67-ата минута. Домакините бяха по-активният тим след почивката и това се видя в непрестанните им атаки. В една от тях Даниел Генов подаде отлично на Валери Домовчийски и нападателят на "Ботев" Враца не сбърка за 1:1. 

Най-големият пропуск за "Етър" през втората част дойде в 78-ата минута. Тогава Милчо Ангелов нацели напречната греда при празна врата.

10 минути преди края домакините постигнаха обрат. Реферът Георги Кабаков видя игра с ръка в наказателното поле и даде възможност на футболистите на "Ботев" да изпълнят дузпа. Валери Домовчийски не сбърка от бялата точка и направи резултата 2:1.