на живо

"Ботев" взе точка на "Лудогорец" и разклати силно стола на Здравков

Второ поредно равенство за шампионите

Lap.bg

"Ботев" Пловдив измъкна точка при гостуването си на "Лудогорец" в мач от 22-ия кръг на Първа лига. "Канарчетата" стигнаха до 1:1 след гол на Антонио Вутов в 68-ата минута. Попадението за домакините бе дело на Джоди Лукоки в 47-ата минута.

Така шампионите остават без победа през 2019 г., след като преди няколко дни завършиха изненадващо наравно с "Верея".

Разградчани са лидери в класирането с 53 точки, с 8 пред ЦСКА, който по-късно днес играе с "Ботев" Враца у дома. "Ботев" Пловдив е на 4-о място с 39 точки.

Снимка: Lap.bg

Първото полувреме премина при доста ниско ниво, като голови положения и прилични атаки почти липсваха. В 8-ата минута на два пъти "Ботев" можеше да стигне до гол, като последователно Джонатан Перейра и Тодор Неделев стреляха, но слабо. 

В началото на второто полувреме шампионите откриха резултата чрез Джоди Лукоки. Клаудиу Кешерю намери включилия се на скорост по левия фланг Антон Недялков, който центрира успоредно. Защитникът на "Ботев" Кристиян Димитров не успя да се намеси и зад него от три метра Лукоки нямаше проблем да вкара. В 56-ата минута от почти същата дистанция Лукоки не успя да намери мрежата, вместо да направи 2:0.

В 68-ата минута гостите от Пловдив изравниха. Неделев преодоля Рафаел Форстър, подаде диагонално наляво, където Вутов от 5 метра заби топката в земята и тя прехвърли Пламен Илиев.

Снимка: Lap.bg

Клаудиу Кешерю се контузи, а Лукоки беше заменен от Адриан Попа. В 78-ата минута вратарят Даниел Кайзер не успя да улови топката след шут на Шверчок, а след това и Вандерсон би от близо, но без шанс да вкара.

В добавеното време Вутов бе изгонен заради обиди към съдията.