на живо

"Ботев" Пловдив се върна на победния път, вратар провали "Витоша"

"Жълто-черните" се наложиха с 2:0 като гости

Lap.bg

"Ботев" Пловдив постигна трета победа от началото на първенството, след като се наложи с 2:0 при гостуването си на "Витоша" Бистрица. Двата отбора имат актив от по 9 точки след първите шест кръга в Първа професионална лига.

Първата възможност за гол дойде още в 12-ата минута и беше създадена от гостите, които пропуснаха отлична възможност. Кристиян Димитров остана непокрит в наказателното поле, след като засече центриране на Неделев от фаул, но не успя да реализира от няколко метра, а топката се отби и от десния страничен стълб.

Снимка: Lap.bg

По-активните "канарчета" стигнаха до гол в 33-ата минута, благодарение най-вече на неубедителна намеса на младия вратар на домакините Георгиев. Неделев изпълни фаул, топката падаше опасно, но Георгиев реши да я отбива с една ръка. Той я закачи, но тя се отби в горната греда и спря в мрежата му - 0:1.

В следващите 10 минути отново играчите от Пловдив бяха близо до гол, но ударите на Серкан Юсеин и Лъчезар Балтанов бяха спасени от вратаря. Бистричани отвърнаха чак в последната минута на първото полувреме, когато албанецът с гръцки паспорт Анти Рения максимално постави на изпитание вратаря Даниел Кайзер.

Снимка: Lap.bg

В първата минута на второто полувреме отново гредата беше верен помощник на вратаря Георгиев. Балтанов проби отляво и пусна топката към Неделев, който се озова сам срещу стража, но стреля в напречната греда. След това и двата отбора се отвориха и започнаха да търсят гол, като мелетата пред двете врати не липсваха. 

В 74-ата минута "Ботев" отново беше близо до попадение, след като Тодор Неделев влезе през центъра и подаде наляво на Афонсо. Той нахлу и стреля, но ударът му от 5 метра беше спасен от Николай Георгиев с крак.

Снимка: Lap.bg

В 89-ата минута Стивън Петков на контраатака можеше да стигне до второ попадание, избяга отляво по атаката, но не успя да насочи топката в мрежата на бистричани.

В последните 15 секунди "Ботев" стигна до втори гол чрез Густаво Афонсо. Защитникът Петко Цанков върна топката на вратаря Георгиев, който не успя да я овладее както трябва. Притичалият бразилец се възползва от лошия контрол и на празна врата вкара за 0:2.

Съставите

Снимка: Lap.bg

"Витоша": Николай Георгиев, Радко Мутафчийски, Георги Купенов, Петко Цанков, Тодор Гочев, Георги Амзин (68-Ивайло Климентов), Лъчезар Котев (88-Григор Долапчиев), Ивайло Лазаров, Стефан Христов, Наско Милев, Анти Рения

Снимка: Lap.bg

"Ботев": Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиян Димитров, Костадин Ничев, Йордан Минев, Серкан Юсеин (81-Радослав Терзиев), Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Диого Кампос (56-Стивън Петков), Антонио Вутов (67-Васил Шопов)

Тагове: