на живо

Божидар Андреев: Щастлив съм за медала, но имам още много работа (ВИДЕО)

Бронзовият медалист от световното в Тайланд се насочва към европейското първенство

Божидар Андреев, който спечели бронзов медал в двубоя на световното първенство по вдигане на тежести, се надява да стане първият щангист от 20 години насам, определен за Спортист №1 в България за годината.

Андреев, който по-рано през година стана и шампион на Европа, през следващия месец ще участва и на първенството на Стария континент за спортисти до 23 години.

"Продължавам, има още много работа за вършене и още какво да постигна до края на годината", това заяви при пристигането си в България щангистът.

"Щастлив съм, че след европейското злато, сега вече имам и медал от световно първенство. С моя треньор вървим крачка по крачка. В Тайланд беше оспорвана битка и се радвам, че успях да спечеля отличие за България и за родните щанги. Но годината съвсем не е приключила за мен. Следващия месец ми предстои участие на европейското първенство до 23-годишна възраст в Румъния, след това имам покана за Мемориалния турнир в памет на Наим Сюлейманоглу в Турция и няколко кръга в Бундеслигата. Така че има още работа и още какво да спечеля през 2019 година", каза още бронзовият медалист от световното.

Вижте повече във видеото.