на живо

Божинов: Взетите точки от малките отбори се дублират накрая (ВИДЕО)

Нападателят се завърна за "Левски" с гол

Божинов: Взетите точки от малките отбори се дублират накрая (ВИДЕО)

Нападателят Валери Божинов се завърна в игра за "Левски" по-бързо от очакваното и дори реализира дузпа при победата с 4:3 като гост на "Верея".

Божинов разясни обстоятелствата около изпълнението на 11-метровия наказателен удар и каза защо той, а не Давиде Мариани се е нагърбил с изпълнението й. 

"Странен мач срещу един съперник, който знаехме, че ще играе затворено. За нас беше важно да вкараме повече голове, за да победим. Срещу такъв противник се играе трудно. Видяхте, че доста отбори губят точки тук. За наше добро си тръгнахме с три точки. Винаги съм казвал, че когато вземеш точки от по-малките отбори, накрая на годината тези точки се дублират тези точки. Ще тренираме да си реализираме положенията и ще тренираме, за да не допускаме", каза Божинов след края на мача в Стара Загора.

Относно изпълнението на втората дузпа за "Левски", той коментира така:

"Бате Жоро каза, че имаме изпълнител - Мариани. Но бате Жоро каза, че мога и аз да бия дузпата. Вкарах. На принципа съм, че ако имаш усет и ти дадат позволение, биеш. Нагърбих се и вкарах.

"Върнах се по-бързо след травмата. Има лека болка, но исках да се върна и да помогна на отбора. За мен беше много важно да се върна и да играя, независимо срещу кого."

"Амбициите ще ги оставя за себе си, защото ако ги кажа пред вас, може да ги извадите от контекста. На принципа съм, че ако ще се говори, да се говори в съблекалнята и на терена. Пред вас някои неща можем да ги заобикаляме. Това в кръга на шегата", допълни с усмивка Валери Божинов.