на живо

Божинов: Имаме цели, които не сме казали, но искаме да изпълним (ВИДЕО)

"За мен е важно в "Левски" да има конкуренция на всеки пост"

Божинов: Имаме цели, които не сме казали, но искаме да изпълним (ВИДЕО)

"Левски" има цели, които "сините" не са споделяли, но преследват. Това заяви нападателят на тима Валери Божинов преди потеглянето за зимния лагер в Хърватия. Според опитния футболист, "Левски" се нуждае от конкуренция на всеки пост, за да вдигне нивото.

"За мен е важно да има конкуренция във всеки един пост. Това ще е по-добре и за мен като нападател. Знам какво е "Левски". Колкото по-добри играчи дойдат в "Левски", ще вдигнем нивото. "Левски" има нужда от добри футболисти. Дано г-н Сираков заедно с треньора успеят да вземат играчи. Ние си имаме цели, не сме ги казали, но си ги знаем и искаме да ги изпълним", коментира бившият национал.

Снимка: Lap.bg

През настоящия сезон 34-годишният Божинов записа едва 3 мача с екипа на "сините" в първенството, като се отчете с една асистенция. Все още няма яснота дали опитният футболист попада в плановете на треньора Славиша Стоянович за пролетния дял от шампионата.

Ако остане, поне засега изглежда, че ще има по-малко конкуренция в офанзивен план, тъй като Паулиньо бе продаден, а съвсем скоро "Левски" ще се раздели и с Найджъл Робърта.

Снимка: Lap.bg

"Бяха тежки тренировки. Доста тичане имаше. Като отидем в Хърватия, ще започнем с топка и тактически занимания. Най-важното е, че всички сме живи и здрави, няма контузии. Чака ни дълъг път. Трябва да се подготвим много добре за предстоящия сезон. Знаехме, че треньорът няма да е тук. Живко Миланов и другите помощници са. Подходихме професионално. Поздравявам колегите, които дадоха максималното. Важно е да няма контузии и да тръгнем за лагера. Добре се чувствам.", заяви Божинов.

"Следвах програма, изпълних я. В процеса на тренировките добре се чувствах. Но лагерът е за това, да ни е тежко сега и да сме готови за мачовете. Аз бях всеки ден тук на "Герена". Дано да ми е по-леко на подготовката и да съм готов за мачовете."

Снимка: Lap.bg