на живо

Божинов пред bTV: Това е мачът на годината

Валери Божинов даде интервю по телефона специално за BTV. Нападетелят заяви надеждите си, че неговият отбор ще се класира за групите на Шампионска лига и определи шансовете на двата отбора като 50 на 50.

„Концентрирани сме върху това, което ни предстои тази вечер и другата седмица. Знаем, че това е мачът на годината. Ако направим така, че да победим БАТЕ Борисов в двете срещи или поне да ги елиминираме, със сигурност ще влезем в историята на клуба и най-важното, че ще играем в Шампионска лига. БАТЕ Борисов е доста здрав отбор, стоят тактически правилно на терена. Мисля че ще бъде равностоен мач, шансовете са 50 на 50. Който има повече късмет и шанс и се възползва от грешките на противника, ще отбележи гол. Няма да бъде лесен мач и за нас и за тях. Надявам се да шансът да е наша страна и да постигнем позитивен резултат: 0:2 или 1:2.” – сподели Божинов.

Той изясни и ситуацията около другия българин в състава на Партизан Иван Бандаловски, който ще бъде в групата на отбора за гостуването в Беларус.

„Бандата се възстанови, оправи се. Треньора ще разчита на него. Не мога да определя дали ще играе или не. Като българин се надявам той да е в състава. Подкрепям го изцяло. Имаше лек проблем с крака, но вече е готов.” – допълни нападетелят.

Двубоя между БАТЕ Борисов и Партизан може да проследите тази вечер от 21:45ч. по RING.