на живо

Божинов: Преговорите с "Левски" продължиха 45 секунди (ВИДЕО)

Селекцията при "сините" ще продължи до края на седмицата

Нападателят Валери Божинов отново е част от "Левски"! Той подписа договор за година и половина с тима от стадион "Георги Аспарухов" и днес (7 февруари) официално бе обявен за ново попълнение на "сините".

"Преговорите продължиха точно 45 секунди. На "Левски" не се отказва. Доволен съм, щастлив съм. Доста спекулации се изписаха, но това е минало. За нас е важно какво ще става във футбола от тук нататък. Отново ще нося любимата фланелка и ще играя за любимия отбор", бяха първите думи на Божинов след като официално контрактът му бе подписан.

Това ще е втори период за нападателя в тима. През 2014 г. той бе част от "Левски" за 6 месеца и успя да отбележи 8 гола за 20 мача. 

Снимка: Калоян Кюркчиев

"Ще дам сърце и душа за "Левски". Целта тук е една - успехи, победи и ние, като футболисти, да оставим сърцето и душата си, защото "синята публика иска това да вижда. Може да загубиш, но когато оставиш сърце и душа на терена, никой нищо не може да ти каже... И когато фланелката е мокра...", добави Божинов.

През есенния дял от първенството той играеше за тима на "Ботев" Враца. Преди да подпише официално със "сините", нападателят се сбогува с бившите си съотборници с емоционален клип в социалните мрежи.

"Искам във Враца да продължат моето дело, този дух, който оставих, и това сърце. Днес казах на момчетата, че не искам това да се разруши. Онези два гола, които вкарах на "Левски" ме върнаха на "Герена", защото дойдох, доказах, показах. Хората видяха, че съм жив! Имам още какво да дам на българския футбол", каза той.

Новият изпълнителен директор на "сините" Павел Колев обяви, че селекцията на тима ще продължи до края на тази седмица. До момента в "Левски" има 2 нови попълнения - Валери Божинов и национала Мартин Райнов.

Божинов ще се присъедини към лагера на "Левски" в Кипър още днес и може да вземе участие в последната контрола на "сините" срещу сръбския "Чукарички" на 8 февруари.