на живо

Божков ще направи предложение за бъдещето на акциите на "Левски"

За целта той ще използва своята страница във "Фейсбук"

Lap.bg

Бизнесменът Васил Божков заяви, че утре - 20 май, ще направи предложение, свързано с акциите на "Левски". В 8:00 ч. на 20 май той ще го публикува на своята страница във "Фейсбук".

"От януари досега хунтата, която управлява България наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници.

Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин.

Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите.

На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са за да се спазват.

Утре в 8:00 ч. ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК "Левски".

Бъдете здрави!", пише Божков.

В момента 86,6% от акциите на "сините" се намират на стадион "Георги Аспарухов". Те бяха джиросани от приближения до Божков Георги Попов на министър-председателя Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да приеме ценните книжа. Юристи, сред които Огнян Герджиков, заявиха, че всъщност джирото е невалидно. 

Бившият футболист на "Левски" Наско Сираков изрази готовност да вземе акциите в предаването "120 минути".

Така "сините" остават без изяснена собственост и в много тежко финансово състояние. Те се издържат предимно с дарения от фенове и продажба на билети и артикули. Последното голямо финансово постъпление в касата на клуба е от фирмата на депутата Делян Пеевски.

В последните дни Божков, чиято фирма беше основен спонсор на "Левски" до началото на 2020 г., използва своята страница в социалната мрежа, за да публикува материали, които според него доказват недопустимо преплитане между държава и едър бизнес. По думите му каченото е част от сигнал до българските и европейските институции. 

Божков и Попов са в Дубай. Те имат повдигнати обвинения от българската прокуратура.