на живо

"Брага" изпусна питомното, но догони дивото в края (ВИДЕО)

Резерва донесе драматичния успех за "артилеристите"

"Брага" изпусна питомното, но догони дивото в края (ВИДЕО)

"Брага" записа драматична победа с 3:2 срещу "Морейрензе" като гост в среща от третия кръг на португалския футболен шампионат. "Артилеристите" водеха с 2:0 до 80', но допуснаха два бързи гола, преди да бъдат спасени в добавеното време от влезлия като резерва Рикардо Орта.

На "Парк Жоаким де Алмейда Фрейташ" "Брага" поведе с попадение на Фабио Мартинш в 39', а само две минути по-късно Юри Медейрош покачи на 2:0. Изглеждаше сякаш тимът на Карлос Карвалял ще стигне с лекота до трите точки, но "Морейрензе" шокира "Брага".

Канадският национал Стивън Витория се разписа в 80' от дузпа, отсъдена за фаул на Лукас Минейро срещу него. В 83' резултатът стана 2:2 след гол на Паулиньо.

Гостите обаче запазиха спокойствие и взеха своето в 95' чрез появилия се като смяна Рикардо Орта, който се завърна след контузия, извадила го от двубоя срещу шампиона "Спортинг" Лисабон (1:2) в предишния кръг.

За "артилеристите" успехът е шести пореден в сблъсъците с "Морейрензе", от който за последно допуснаха поражение на 6 април 2019 г. Тогава, в мач от 28-ия кръг, отборът от Морейра де Конегош спечели с 1:0 с гол на Иванилдо Фернандеш.

С победата тази вечер "Брага" временно се изкачи на върха в първенството с актив от 6 точки, докато "Морейрензе" заема 14-а позиция с 1. В следващия кръг "зелено-белите" гостуват на "Белененсеш", а "Брага" приема "Витория" Гимараеш.