на живо

Бранимира Маркова: Конкуренцията ще е голяма, но всичко върви по план (ВИДЕО)

Световната купа в София - в каналите на bTV Media Group от 8 до 10 април

Бранимира Маркова: Конкуренцията ще е голяма, но всичко върви по план (ВИДЕО)

Подготовката на националките по художествена гимнастика върви по план и те нямат търпение да влязат в битка с жестоката конкуренция на Световната купа в София. А тя ще бъде такава, въпреки липсата на изключените Русия и Беларус. Това заяви пред bTV главният мениджър на българския отбор (индивидуално) - Бранимира Маркова.

Престижният турнир отново превзема каналите на bTV Media Group. От 8 до 10 април RING ще ви направи съпричастни с емоциите, трогателните моменти и оспорваната борба за медалите в надпреварата. Седмица преди Световната купа ще се проведе международният турнир "София къп", който също можете да проследите пряко по RING.

"Момичетата започват да навлизат в много добра спортна форма. За повечето от тях това ще бъде второ състезание, защото започва състезателният ни период. Те стартираха вече на Световната купа в Гърция, както и на Гран При в Марбея. Все пак се вълнуват много повече за този турнир."

"Искам да бъдат концентрирани и да играят със сила. Интересен, но и много труден е новият правилник. Всяка една от тях има четири нови композиции. Искам от тях да успеят максимално, да играят смело и максимално да представят новата си програма. Работят много добре в залата, липсват им само състезания. Всичко върви по план, така че съм сигурна, че ще се изработят и новите съчетания."

"Подготовката на Боряна Калейн и Татяна Воложанина малко се забави, защото те миналата година участваха и на световното първенство. Смятам, че Боряна, специално, влиза във все по-добра форма."

"Усеща се, разбира се, липсата на Русия и Беларус, но конкуренцията ни не намалява по никакъв начин, защото имаме Италия, имаме Израел, Украйна. Вече всички страни започват да претендират за призови места и се подготвят отлично с новия правилник. Конкуренцията си ни остава много голяма винаги.", коментира Маркова.