на живо

Братоеви, Салпаров, Алексиев и Ники Николов се завръщат в националния отбор

Николай Къртев и Владимир Станков са дебютантите в разширения състав за Световната лига

Getty Images

Близнаците Георги и Валентин Братоеви, както и капитанът Тодор Алексиев, централният блокировач Николай Николов и либерото Теодор Салпаров се завръщат в националния отбор по волейбол. Те са получили повиквателна от треньора Пламен Константинов и ще бъдат част от разширения състав, който ще се включи в Световната лига. 

Волейболистите, които бяха част от тима, станал четвърти на олимпийските игри в Лондон през 2012 г., отсъстваха от миналогодишната селекция, тъй като специалистът предпочете да заложи на млади състезатели, а опитните се възползваха от лятна почивка. 

Дебютантите в отбора са двама - централният блокировач на "Монтана" Николай Къртев и разпределителят на ЦСКА Владимир Станков. 

Освен Братоеви, още една двойка близнаци ще облече националната фланелка - Чоно и Розалин Пенчеви. В състава представителите на пловдивската фамилия ще са трима, тъй като повиквателна е получил и Николай Пенчев.

Националите ще се съберат за първи път в зала "Универсиада" на 8 май, а след това предстои лагер във Варна, където ще бъде и първия турнир от тазгодишното издание на Световната лига. Националите ще посрещнат световния шампион Полша, олимпийските първенци от Бразилия и Канада. Мачовете стартират на 9 юни.

Ето и пълния списък с избраниците на Константинов:

Разпределители 

Георги Сеганов

Георги Братоев

Любомир Агонцев

Владимир Станков

Диагонали

Цветан Соколов

Жани Желязков

Посрещачи

Николай Пенчев

Тодор Скримов

Тодор Алексиев

Мартин Атанасов

Димитър Маринков

Валентин Братоев

Розалин Пенчев

Центрове

Виктор Йосифов

Николай Николов

Теодор Тодоров

Светослав Гоцев

Николай Къртев

Либеро

Теодор Салпаров

Добромир Иванов

Владислав Иванов