на живо

Бразилци вкараха за "Лудогорец" при разгрома над "Монтана" (ВИДЕО)

Шампионите победиха с 4:0 в отложен мач от първенството

Lap.bg

"Лудогорец" започна с категорична победа официалните си мачове през 2017 година. В отложена среща от 17-ия кръг на Първа професионална лига, шампионите победиха с 4:0 като гости срещу застрашения от изпадане "Монтана", като головете бяха реализирани само от бразилци.

На националния стадион "Васил Левски" символичните гости имаха пълно превъзходство и след четвърт час игра Джонатан Кафу получи отдясно на вратата и пробва диагонален удар, който не намери целта и топката премина покрай страничната греда.

Осем минути след това Сергей Георгиев пропуска да открие резултата за монтанци. След центриране от фаул топката беше пусната към Георгиев, който от около десет метра стреля много силно и неточно, високо над вратата.
В последните секунди на първата част "Лудогорец" взе аванс в резултата. Йордан Минев организира атаката за "зелените" по левия фланг, центрира в наказателното поле, Марселиньо спря на гърди и с точен диагонален шут се разписа.

62-ата минута Марселиньо отново беше точен във вратата на "Монтана". Кафу пусна към Вандерсон, който на ръба на засада изскочи срещу Неманя Скекич, подаде вдясно към Марселиньо и той на празна врата удвои аванса за отбора от Разград.

В 79-ата минута Вандерсон направи аванса за "Лудогорец" три попадения. Сисиньо получи кълбото от Кафу и центрира към Вандерсон, а за Вандерсон остана само да вкара на празна врата.

Само три минута след това Марселиньо подаде към Вандерсон, той центрира отляво за Джонатан Кафу и бразилецът с техничен удар успя да се разпише за крайното 4:0.

След този успех "Лудогорец" има актив от 50 точки на първото място във временното класиране, докато Монтана остана на последната 14-а позиция с едва 9 спечелени точки.

В четвъртък шампионите приемат в София датския гранд "Копенхаген" в първа среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа.

Вижте какво казаха две от звездите на "Лудогорец" - вратарят Владислав Стоянов и капитанът Светослав Дяков, след края на мача: