на живо

Бразилия пречупи Перу и е на финал в Копа Америка

Неочакван герой за "Селесао"

Getty Images

Бразилия е на финал в Копа Америка за 21-ви път! "Селесао" стигна до спора за трофея, след като победи Перу с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза Лукас Пакета в 35'.

На ст. "Олимпико Нилтон Сантош" в Рио де Жанейро, бразилците доминираха преди почивката. Напрегнато пред вратата на гостите бе в 19', когато стражът Педро Хайесе първо отрази удар на Неймар, а секунди по-късно спря и опита за добавка на Ричарлисон.

Снимка: Getty Images

Домакините все пак поведоха в 35' - Неймар нахлу в наказателното поле и подаде към Пакета на точката на дузпата, а халфът се разписа от движение за 1:0. Малко преди почивката отново Пакета бе близо до попадение, топката обаче мина покрай вратата след негов удар.

Перуанците поеха инициативата през втората част, но пропуски направиха Джанлука Лападула, Разиел Гарсия и Александър Каленс.

Снимка: Getty Images

Така отборът на Бразилия, който е деветкратен шампион на Южна Америка и триумфира в предишното издание на турнира през 2019 г., отново е на финал. В спора за трофея селекцията на Тите очаква победителя от двубоя Аржентина - Колумбия, който ще се играе утре.

Феновете тръпнат в очакване на мегасблъсък между бившите съотборници в "Барселона" Лионел Меси и Неймар. Аржентина е единственият тим, срещу който Бразилия има негативен баланс в Копа Америка - 15 загуби от 33 мача, при 10 победи и 8 равенства.