на живо

Бразилски отбор привлече вратаря-касапин Бруно

Стражът обжалва присъда за убийство и разчленяване на бременната си приятелка

Новото попълнение на бразилския втородивизионен "Боа Ешпорте" е вратарят Бруно Фернандес де Соуза, който през 2013 г. беше осъден за убийството на своята бременна приятелка Елиса Самудио. Клубът обяви привличането на бившия затворник, който беше освободен след като обжалва наказанието си.

"Благодаря за възможността. Хората странят от мен заради това, което ми се случи", заяви по време на представянето си стражът.

Преди да бъде обвинен, че е подтикнал свои приятели да убият половинката му, а след това е разчленил тялото ѝ и го е дал на кучетата, за да се отърве от доказателствата, Брудо беше капитан на "Фламенго". С тима той стана шампион на Бразилия през 2009 г.

Като мотив за действията на вратаря се посочва нежеланието му да плаща издръжка на бременната жертва.

Бруно беше осъден на 22 години и 3 месеца затвор през 2013 г., той обаче реши да обжалва, а докато текат съдебните процедури ще бъде на свобода и ще може да упражнява професията си във втородивизионния клуб.

От ръководството на тима излязоха с изявление, в което се казва, че "не носят отговорност за освобождаването на играча, но подкрепят справедливото отношение към всяко едно човешко същество, което има нужда от помощ".

Бруно вече е започнал тренировки с новите си съотборници и се надява да изиграе първия си официален мач в близките седмици.