на живо

"Брест" измъкна точка от "Олимпик" Лион (ВИДЕО)

Домакините бяха близо до пълен обрат

Twitter

Отборите на "Брест" и "Олимпик" Лион завършиха при резултат 2:2 в мач от седмия кръг на Лига 1. Гостите на два пъти повеждаха, но в крайна сметка не успяха да задържат преднината си.

Муса Дембеле откри резултата в полза на "хлапетата" в 28-ата минута, но секунди по-късно Йоан Курт изравни. Той получи топката пред наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на Антони Лопес.

В 35-ата минута гостите от Лион бяха близо до втори гол, но Бертран Траоре нацели гредата. В 67-ата минута Пол Ласн стреля от воле от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Две минути по-късно "хлапетата" поведоха с 2:1. Корне направи страхотен индивидуален пробив и с удар от наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата.

В 77-ата минута гостите можеха да вкарат и трети гол, но след удар на Мемфис Депай от движение топката премина покрай лявата греда.

Пет минути преди края на срещата "Брест" Жулиен Фосюрие намери Йоан Курт, който стреля точно в долния десен ъгъл за 2:2.

В добавено време Александър Менди можеше да донесе победата на домакините, но изстрелът му от близко разстояние не намери очертанията на вратата.

Така "Брест" събра 8 точки и се изкачи до 13-ото място в първенството. "Лион" пък е десети с 9 точки.