на живо

Британски модел в "Пирин" Благоевград (ВИДЕО)

Северноирландецът Уорън Фийни пое "орлетата"

Първи северноирландски треньор в българския футбол! Уорън Фийни поема цялата спортно-техническата власт във втородивизионния "Пирин" Благоевград. Новината стигна и до Би Би Си, където отбелязват, че британският наставник е избрал да продължи кариерата си в родния клуб на Димитър Бербатов.

Типично по британски, Уорън Фийни обяви, че е бил привлечен от проекта в "Пирин" и затова се е съгласил да застане начело на "орлетата".

"Това е прекрасна възможност, гледам с изключителна радост на предизвикателството, че съм тук. Развълнуван съм от това, което предлагат в "Пирин". Искам да съм важна част от този клуб"

В "Пирин" Фийни ще изпълнява ролята на класически мениджър, ще има последната дума по всички текущи въпроси, ще набелязва нови попълнения и ще води мачовете на отбора.

"Най-важното е да печеля мачовете, това е моят стил. Не е важно какви схеми ще използваме, интересува ме единствено победата. Казах и на играчите - при мен ще бъде доста по-тежко отколкото е било. Няма да правя кардинални промени, но излизайки на терена футболистите ще имат цялата нужна информация от мен, за да побеждават в мачовете. Няма да бъда най-добрият приятел на играчите, но ще бъда винаги честен с тях"

Фийни добави, че е запознат с историята на "Пирин" и със значението на местната школа за българския футбол. Специалистът обеща, че ще налага смело млади играчи, стига те да показват необходимите качества.

"Кой във футбола днес има търпение? Имах един приятел, който беше уволнен след 29 дни начело на отбора си... и това е в Англия. Знам, че трябва винаги да се държиш на ниво, да си спокоен и уверен в това, което правиш", коментира той.

Дебютът на Уорън Фийни начело на "Пирин" ще бъде в съботното домакинство на "орлетата" срещу "Струмска слава". Мачът е от 16-ия кръг на първенството в българската Втора лига.

Тагове: