на живо

Бронз и най-висока оценка за българския ансамбъл с обръчи и бухалки

Първи медал за България от Световната купа по художествена гимнастика в Баку

Lap.bg

Националният ансамбъл по художествена гимнастика преодоля ниската оценка, която получи от съдиите за съчетанието си с 5 топки, и грабна бронзовия медал в многобоя на Световната купа в Баку, Азербайджан.

След като вчера (26 април) Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова завършиха на 5-та позиция след първото съчетание, днес момичетата на Весела Димитрова бяха най-добри на килима сред ансамблите.

Те изиграха своето съчетание с три обръча и два чифта бухалки без грешка, а съдиите ги оцениха с 25,300. Така с обща оценка 48,850 ансамбълът се нареди трети след представителките на Япония (49,250) и на Русия (48,950).

Отличното представяне на българките им осигури участие във двата финала на отделните уреди утре (28 април). 

Индивидуалните ни гимнастички- Катрин Тасева и Боряна Калейн, останаха съответно 5-а и 11-та в крайното класиране в Баку, Азербайджан. Тасева ще участва на финалите на обръч и бухалки, а Кален - на лента.

Състезанието в Баку е последното с по-силна конкуренция преди европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в средата на май отново в столицата на Азербайджан.