на живо

Бронзов медал за България на европейското първенство по таекуондо

Отлично представяне на Илина Иванова в София

Бронзов медал за България във втория ден на европейското първенство по таекуондо в София! Илина Иванова в кат. до 53 кг при жените се класира за полуфинала, където се изправи срещу силната представителка на Русия Татяна Милина. Въпреки доброто начало на Иванова, съперничката ѝ успя да обърне срещата и в крайна сметка за представителката ни остана бронзът.

Божидар Аврамов се класира на пето място в своята категория, като в битката за медал отстъпи на световния и европейски шампион от Турция Хакан Реджбер.

Владимир Далаклиев не успя да премине първия си съперник, въпреки че започна добре срещата.

В утрешния ден при мъжете излизат играещият треньор Фарзад Золхадри и Теодор Здравков, а при жените България ще бъде представена от Емилия Тасева и Калина Петрова.

Турнирът продължава до неделя (11 април). В надпреварата участие взимат 12 български таекуондисти.

По-рано днес спортният министър Красен Кралев пожела успех на всички състезатели. Той получи почетен плакет от президента на федерацията Слави Бинев в знак на благодарност за сътрудничеството от страна на министерството при организирането на шампионата.

Европейският комисар Мария Габриел, която е и патрон на първенството, поздрави участниците и адмирира усилията, положени за организирането на шампионата.

Сред гостите на европейското първенство e и посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той изтъкна отличната организация на надпреварата, която се провежда при стриктно спазване на мерките срещу разпространение на COVID-19. Таекуондистите, треньорите и длъжностните лица са изолирани в т.нар. "балон", за да бъде запазено тяхното здраве.