на живо

Бруно Акрапович: Обичам България! (ВИДЕО)

Босненският специалист е първият чуждестранен треньор, триумфирал в два поредни сезона в турнира за Купата на България

Бруно Акрапович: Обичам България! (ВИДЕО)

Той обича България и е първият чужденец, триумфирал два поредни сезона като треньор в турнира за Купата на България по футбол! Наставникът на "Локомотив" Пловдив Бруно Акрапович не успя да скрие радостта си, след като "черно-белите" се наложиха над ЦСКА след изпълнение на дузпи.

"Амбициите не трябва да престават, отборът трябва да се развива. Ние залагаме на млади хора. Честно ви казвам, заплатите не са и 1/10 от тези на ЦСКА. Това не е важно, когато виждаш адреналин, желание и толкова чувство на терена. Просто обичаш тези момчета, които дават всичко от себе си за феновете", заяви Акрапович.

Преди дни "Локомотив" Пловдив записа разгромна загуба от "Лудогорец" в среща в първенството. Босненският специалист разкри, че е подходил тактически, за да даде почивка на футболистите, които играха във финала за Купата.

"Подготвихме се мотивирано в съблекалнята. Знаехме колко е важен мача, колко ще е трудно на тази жега. Особено след трудните мачове. Подходих тактически, дадох почивка на всички срещу "Лудогорец". Успяхме и след загубата, която не беше добра за нас. Играчите знаеха преди мача какво искам да направят. Днес ми се реваншираха с тази уникална победа. По-добре не може", категоричен е той.

А собственикът на "смърфовете" Христо Крушарски беше категоричен: "Ние вече сме се оженили! Развод няма!" 

Снимка: Lap.bg

Акрапович завърши първото си изказване след спечелената Купа емоционално:

"Имам няколко изненада, но ще им кажа първо на футболистите. Не мога да се осъзная още. Толкова неща изведнъж се случиха, не мога да проумея какво съм направил. Знаете, че съм първият чужденец, който печели два поредни пъти Купата. Това ме прави много щастлив! Благодаря на тези хора зад мен. Страхотни са! Изминаха пътя до тук, подкрепят ни, дават пари в тези трудни моменти. Те очакват много от нас! Ние имаме много да им даваме! Ще им даваме и в бъдеще! Не съм чужденец! Обичам България!"