на живо

Бруно Акрапович: Отиваме в София, за да спечелим Купата (ВИДЕО)

"Момчетата изглеждаха много добре на тренировка", заяви наставникът на "Локомотив" Пловдив

Бруно Акрапович: Отиваме в София, за да спечелим Купата (ВИДЕО)

Треньорът на "Локомотив" Пловдив Бруно Акрапович е оптимист за утрешния финал за Купата на Българи по футбол. "Смърфовете" се изправят срещу ЦСКА с една единствена мисъл - трофеят отново да бъде в техни ръце.

През 2019 г. "Локо" триумфира за първи път в историята на турнира след победа над градския съперник "Ботев" Пловдив. 

"Големи са очакванията. Отиваме в София както и миналата година - за да спечелим Купата. Знаем колко ще е трудно. Шансовете са 50:50, играе се само един мач", заяви Акрапович. 

"Двата отбора заслужат да са на финал. За нас е специално чувство, защото се класирахме за втори пореден финал. Искаме отново да спечелим финала и да зарадваме нашите фенове. Длъжни сме да дадем всичко за себе си", добави той.

Снимка: Lap.bg

Въпреки двете загуби на тима в плейофите на първенството - от "Славия" (0:1) и "Лудогорец" (1:6), Акрапович похвали футболистите си за старанието по време на тренировките. 

"Отборът се чувства много добре след последния мач. Отпочинаха доста играчи. Запазихме играчите с жълти картони. Изглеждахме много добре на тренировка. Надявам се, че ще го покажем утре на мача", категоричен е той.

"Миналият сезон не играхме толкова силно, както през тази година. Миналата година всичко зависеше от финала за Купата на България. Сега играхме цял сезон добре, имаме качество, имаме резултати, което ни дава самочувствие. Надявам се качеството, което показахме през целия сезон да го покажем и утре във финала", оптимист е Акрапович.

"Локо" Пловдив и ЦСКА ще се изправят един срещу друг на финал за Купата на България по футбол за първи път в историята на турнира.